Haittaeläin- ja tuholaistorjunta

Tuholaiset ihmisten yleinen riesa

Haittaeläimet ovat hyvin yleinen vaiva kodeissa ja työpaikoilla, mutta suuriosa ihmisistä vähättelee tai häpeää ongelmaansa eikä siksi hanki apua ammattilaisilta. Haittaeläimet voivat aiheuttaa terveysriskin ihmisille sekä huomattavaa tuhoa rakennuksille. Ne tuhoavat rakennusten rakenteita, huonekaluja, tekstiilejä, elintarvikkeita ja osa myös elää ihmisen verellä. Haittaeläimet voivat levittää tauteja, jotka ovat haitallisia ihmiselle.
Koteihin eliöt voivat kulkeutua ihmisten ja ruokaostosten mukana, eli elinympäristön ei tarvitse olla epäsiisti kuten usein näin uskotaan.

Tuholaisiksi voidaan laskea kaikki elämänmuodot jotka aiheuttavat joko fyysistä tai esteettistä haittaa ihmisille niin asuinrakennuksissa, pihamaalla tai teollisuudessa. Suomessa kotitalouksien yleisimpiä tuholaisia ovat niin sokeritoukat, turkiskuoriaiset, muurahaiset kuin jyrsijätkin.

Monet pahimmista elintarvikkeiden tuholaisista ovat alun perin ulkomailta kotoisin, mutta ne ovat päässeet maassamme pysyvästi pesiytymään erilaisiin tuotantolaitoksiin ja varastoihin. Näistä ne saattavat kulkeutua tuotteiden ja pakkausmateriaalien mukana kaupan eri portaiden kautta aina kuluttajan kotiin saakka. Useiden tuholaislajien yksilöitä kulkeutuu jatkuvasti lisää maahamme tuontitavaroiden mukana. Vähittäiskauppa toimii usein vain välirenkaana tässä kiusallisessa ketjussa. On myös paljon lajeja jotka ovat täysin luonnonvaraisia maassamme ja kulkeutuvat kotiin ja yrityksiin aivan luonnollista reittiä eli lentämällä tai muulla tavalla kulkeutumalla sisätiloihin ulkotiloista.

Vältä suuret remontit

Jyrsijöiden tuhot rakenteissa voivat aiheuttaa suurenkin remontin, joten ongelma kannattaa hoitaa hyvissä ajoin. Jos sinulla on pienikin epäilys jyrsijöiden olemassaolosta kiinteistössäsi niin ota yhteyttä ammattilaiseen, se voi säästää sinulta kalliin remontin teon.

Asiakkaat tuovat elantosi

Haittaeläimet voivat vaikuttaa negatiivisella tavalla myös liike-elämään. Haittaeläinten kuten jyrsijöiden, hyönteisten ja lintujen olemassa olo liiketiloissa voi saada asiakkaan kääntymään kilpailevan yrityksen puoleen. Tämä saadaan ehkäistyä ammattimaisella ja tehokkaalla torjuntatyöllä.

Älä jää yksin ongelmasi kanssa